| Door:

Porsche 718 GTS wint 35 pk aan kracht

Boven de bestaande S-varianten lanceert Porsche een snellere GTS-versie van de 718 Boxster en Cayman. Ook uiterlijk past het merk dit model aan.

Ten opzichte van de bestaande S-varianten van de 718 Boxster en Cayman levert de motor in de GTS 35 pk meer en komt uit op 365 pk. Het koppel van de 2,5 liter turbomotor neemt toe tot 430 Nm en dat is volledig bruikbaar in een breed toerengebied van 1.900 tot 5.000 tr/min. Vlot presteren is een vanzelfsprekendheid met een top van 290 km/h en acceleratie naar 100 in 4,1 seconden.

Torque Vectoring

De klant kan kiezen uit een handgeschakelde zesbak of de PDK-bak met dubbele koppeling. De standaarduitrusting omvat onder meer het Sport Chrono pakket, Porsche Torque Vectoring met een mechanisch sperdifferentieel en actieve schokdempers (PASM). De auto staat in z'n geheel 10 mm dichter op het wegdek.

Getint

Voor de liefhebber hebben de 718 GTS Boxster en Cayman ook uiterlijke details die het doen. Daartoe behoren de nieuwe Sport Design voorbumper, donkere getinte verlichtingsunits, zwarte onderkant van de achterbumper met eveneens zwarte uitlaatopening en satijnzwarte 20 inch wielen.

Alcantara

De sportieve sfeer wordt in het interieur voortgezet met sportstoelen met alcantara bekleding en GTS-logo's en eveneens in alcantara uitgevoerd stuur, middenconsole en armsteunen. De 718 Cayman GTS is er vanaf 107.300 euro en de Boxster start vanaf 109.300 euro, beide met PDK.

Tags