| Door:

Wat je moet weten over autogordels

Autogordels, denkt u daar wel eens over na als u ze om doet? Nee, dat is logisch. Maar toch is de gordel een specialisme. Maak kennis met de Gordelspecialist.

Al tientallen jaren zijn autogordels verplicht in nieuw geleverde modellen. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de veiligheid in het verkeer. Moderne gordels maken deel uit van een compleet veiligheidssysteem met spanners en spankrachtbegrenzers die weer worden aangestuurd door dezelfde sensoren als de airbags.

Specialisme

Omdat iedere auto gordels heeft, denkt de consument daar nauwelijks over na. Ze gaan meestal een autoleven mee, dus hoeft men er niet naar om te kijken. Is dat echt zo? Autogordels zijn een specialisme en dat specialisme verstaat de Gordelspecialist uit Zevenaar.

Niet doorsnee

Zoals niet ieder mens hetzelfde is, geldt dat ook voor de gordel. De standaard veiligheidsgordels in een auto voldoen prima voor de doorsnee automobilist. Maar wie niet doorsnee is, die komt al snel bij een specialist uit.

​Gordelverlenger

Als een gordel te kort is, dat kan dat euvel eenvoudig worden opgelost met zogenaamde gordelverlengers. Daar blijkt veel vraag naar uit de markt. Je steekt de gordelverlenger in de ontvanger (receiver) van de gordel. Bij het plaatsen van een kinderstoel 1 (van 0-9 maanden) is de gordel gewoonweg vaak te kort om helemaal om de kinderstoel heen te gaan, daar is de verlenger een prima oplossing voor. Te plaatsen zonder gereedschap, inklikken en klaar. Ook bij 1 of meerdere kinderstoelen of zitverhogers op de achterbank is een gordelverlenger ideaal omdat je anders vaak met de beste wil van de wereld de gordel niet meer kunt vastkikken in de ontvanger. Je komt er niet meer met je handen tussen. De Gordelspecialist heeft vijf verschillende modellen in het assortiment.

Goedgekeurd

Maar het aanbod van de Gordelspecialist is nog veel uitgebreider. Een gordel kan kapot gaan. Een klassieke auto kan bijvoorbeeld geen gordels hebben. In die gevallen levert het bedrijf universele autogordels in diverse soorten. Denk aan twee- of driepuntsgordels met of zonder oprolautomaat, die bijvoorbeeld ook veelvuldig gekocht worden door campereigenaren die extra zitplaatsen veilig willen maken. Alle geleverde gordels dragen een E4 keurmerk en zijn door de Rijksdienst voor het Wegverkeer goedgekeurd.

Gordelband

De service van de Gordelspecialist gaat nog een stukje verder. Stel dat de originele gordelband in de auto is gaan rafelen of door een beschadiging onbruikbaar is geworden. In dat geval kan de gordelband worden vervangen en dat is meestal een meer betaalbare oplossing dan een nieuwe gordel bestellen bij de dealer. Er kan uit drie kleuren gordelband worden gekozen, zwart, grijs of beige.

Hondengordel

Wie op de site van de Gordelspecialist gaat kijken ziet ook nog andere producten zoals een gordelalarmstop, gordelstops die voorkomen dat de gesp naar beneden glijdt of bijvoorbeeld een universele hondengordel. Allemaal producten waaruit het specialisme van de Gordelspecialist blijkt. En dan nog is de service niet ten einde. Het bedrijf maakt voor alle denkbare toepassingen gordels op maat.

Tags