| Door:

Facelift voor Ford Connect en Courier

Na de Transit en Tourneo Custom zijn nu de kleinere Transit/Tourneo Connect en Transit/Tourneo Courier aan de beurt om een facelift te krijgen.

Dat Ford veranderingen aankondigt wil overigens nog niet zeggen dat belangstellenden nu een sprintje kunnen trekken naar de dealer. De vernieuwde Transit Connect en Courier en de afgeleide Tourneo personenversies staan pas half 2018 in de showroom.

Grille

De vernieuwde Ford Transit Connect is herkenbaar aan het gewijzigde front waarmee deze versie aansluiting vindt bij de Transit Custom. Het bestaat uit een grille met drie horizontale spijlen en kleinere koplampen. Hierin is een combinatie te vinden van LED en Xenon op de duurste uitrustingsvarianten. De stroomlijn wordt verbeterd door een lager front en een nieuwe voorspoiler.

Frisse aanblik

In het interieur is de middenconsole vernieuwd met een grotere display en het SYNC 3 spraakbesturingssysteem. Nieuwe materialen zorgen eveneens voor een frisse aanblik. De 1.5 diesel is helemaal nieuw in de Transit Connect. De motor levert verbeterde prestaties bij een lager brandstofverbruik. De keuze aan carrosserievarianten blijft identiek, dus mogen ook weer personenversies worden verwacht.

Motoren

De vernieuwde Ford Transit Courier sluit qua wijzigingen hier helemaal op aan. Het front is opgefrist, het interieur krijgt nieuwe materialen en voorzieningen, terwijl ook hier de 1.5 diesel z'n intrede doet naast de 1.0 liter Ecoboost benzine. Alle varianten krijgen een zesversnellingsbak waar voorheen vijf overbrengingen werden gemonteerd.

Tags