| Door:

Mercedes G-klasse in AMG-uitmonstering

AMG is de laatste tijd met de nieuwe Mercedes G-klasse in de weer geweest om een extra krachtige eigen versie neer te zetten.

Maakt de G-klasse in Genève zijn Europese debuut, de nieuwe AMG G63 beleeft op dezelfde beurs zijn wereldprimeur. En AMG belooft bij dit model meer comfort, een verbeterd rijgedrag en een lager brandstofverbruik.

Uitschakelen

Het hart van de techniek is de 4 liter V8 met twee turbo's die in de AMG-versie wordt opgewaardeerd tot 585 pk en 850 Nm tussen 2.500 en 3.500 tr/min. Om brandstof te sparen worden cilinders uitgeschakeld indien minder vermogen wordt gevraagd. De motor functioneert dan kortstondig als een viercilinder.

Topsnelheid

De eigen AMG negentraps Speedshift brengt de enorme kracht over op de wielen, waardoor de kollos in 4,5 seconden naar de 100 km/h accelereert. Daarbij profiteert de AMG G63 van het 175 kg lagere gewicht in vergelijking met zijn voorganger. De topsnelheid bedraagt 220 km/h en met AMG Driver-pakket 240 km/h.

Breed

Bredere wielkasten, wielen tot 22 inch, extra krachtige remmen, specifieke grille en afwijkende voorbumper zorgen voor de uiterlijke verschillen.

Tags