| Door:

Nieuwe zuinige motor in facelift Mercedes C-klasse

Mercedes geeft de C-klasse een bescheiden facelift, maar zorgt tegelijk voor flinke technische veranderingen.

De huidige C-klasse begint aan z'n vijfde levensjaar en dan is het doorvoeren van diverse detailwijzigingen bij het merk goed gebruik. Vooral op elektronisch vlak is de auto weer flink bijgespijkerd. Vanaf juni arriveert de vernieuwde C-klasse in de showroom. De koper kan dan kiezen uit de C200 met een 1,5 liter 184 pk turbomotor met zowel achter- als vierwielaandrijving. Het dieselaanbod bestaat uit de C220d. Deze auto's hebben altijd een 9G-Tronic automaat. De snelle topper is de C43 4Matic met een 390 pk sterke 3 liter V6.

1,5 liter

De versies met de nieuwe 1,5 liter benzinemotor krijgen een 48 volt boordnet gekoppeld aan een riemaangedreven startdynamo. Die kan tijdens accelereren 14 pk extra vermogen geven om het korte moment tot het bereiken van de maximale turbodruk te overbruggen. Ook wordt dit ingezet om zo snel mogelijk optimale motorentoerentallen te bereiken en sneller schakelen mogelijk te maken. Ook profiteert de auto van de startdynamo in de zeilfunctie om extra brandstof te sparen. In tweede instantie verschijnen er ook 2 liter benzinemotoren.

Elektrisch

Mercedes brengt binnenkort in de C-klasse een diesel plug-in hybride. De elektromotor biedt een vermogen van 90 kW en een koppel van 440 Nm. Volgens de oude meetcyclus haalt deze versie 50 kilometer volledig elektrisch. In de praktijk is dat eerder 50 kilometer. De batterj van 13,5 kWh kan met 7,2 kW worden geladen, waardoor deze in twee uur vol is.

Gewicht

In de normale 2 liter diesel wordt Nanoslide cilinderwandcoating toegepast voor het terugbrengen van de wrijving en verlagen van het verbruik. De motor is ook lichter dan zijn voorganger en biedt meer vermogen bij een lager verbruik.

Digitaal

De uiterlijke wijzigingen beperken zich tot de koplampen en achterlichten en de lakkeuze is gewijzigd. In het interieur zijn het eveneens details die zijn aangepakt. Keyless Go is voortaan standaard. Opties zijn de multicontourstoelen en een volledig digitaal combi-instrument. De berijder kan zelf kiezen uit drie weergaves. En onder het kopje Intelligent Drive vat Mercedes alle systemen samen die de veiligheid dienen. De C-klasse wordt hiermee op het niveau van de grote S-klasse gebracht.

Tags