| Door:

Prijzen vernieuwde Toyota Aygo bekend

Half juni start de levering van de vernieuwde Aygo van Toyota. Tal van wijzigingen heeft het merk aan zijn kleinste telg doorgevoerd.

Toyota start de vernieuwde Aygo vanaf 11.695 euro voor de 1.0 VVT-i x. De auto is herkenbar aan de nieuwe LED-dagrijverlichting en ook de LED-verlichting achter. Zaken als Apple CarPlay en Android Auto zijn voortaan beschikbaar.

Uitstoot

Een belangrijke ontwikkeling is dat de 1 liter driecilinder een hoger vermogen leverrt van 72 pk en dat juist de uitstoot onder de nieuwe, strenge WLTP methode is verlaagd tot 86 g/km. De balansas in de motor is verbeterd en zorgt voor nog rustigere loopeigenschappen bij stationair.

Android Auto

Ook paste Toyota de wielophanging aan en ging de software van de stuurbekrachtiging terug naar de ontwikkelingsafdeling. Dat zorgt voor een toename in het rijplezier. Ter lancering is er tijdelijk een Aygo x-first onder meer met een x-beat audiosysteem met vier luidsprekers en een 160 watt subwoofer. Verder beschikt het model over een 7 inch multimediascherm met DAB, Android Auto en Apple Carplay. Deze versie staat op 15 inch lichtmetalen wielen en heeft privacy glass. Deze uitvoering kost 14.945 euro en dat betekent een voordeel van 1.395 euro.

Tags