| Door:

Flinke groei autoverkopen april

De eerste vier maanden van het jaar zijn voorbij en die geven stuk voor stuk een groei in de autoverkopen te zien. April is een absolute knaller met 17,5 procent meer.

De 34.290 nieuwe personenauto's die afgelopen maand op kenteken zijn gezet betekenen een flinke groei ten opzichte van de 29.360 exemplaren die in april 2017 van eigenaar verwisselden. Daarmee komt de groei van januari tot en met april uit op 14,2 procent en daarmee doet Nederland het uitstekend ook ten opzichte van andere landen.

Vier maanden

In vier maanden tijd kwamen er 169.996 nieuwe auto's op de weg. Bijzonder is dan ook om tegen het licht van deze toename te horen dat RAI Vereniging en Bovag slechts een groei van 3,7 procent over het hele jaar becijferen.

Volkswagen

De top vijf blijft aardig stabiel al wisselt het ene en andere merk wel eens van positie. Nummer 1 blijft Volkswagen gevolgd door Renault, Peugeot, Opel en Ford. In de top vijf van modellen louter types van deze merken: na de Volkswagen Polo zijn dat de Renault Clio, Ford Fiesta, Peugeot 108 en de Renault Captur.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0