Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_v4ddqe7s84uldvj01b0gribc32, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/blackorange/site/htdocs/apps/bootstrap.php on line 68
Facelift Kia Sportage


| Door:

Mild-hybrid voor gefacelifte Kia Sportage

Vooral nieuwe technieken zijn het kenmerk van de vernieuwde Kia Sportage. Daarvan krijgen uiterlijk en interieur ook een opfrisbeurt.

Zo hebben de ontwerpers de auto een nieuwe voor- en achterbumper gegeven, worden de lichtunits rondom gewijzigd en rollen de verschillende varianten op nieuwe lichtmetalen wielen van 16, 17 en 19 inch. Daarbij komen nog vijf nieuwe lakkleuren en als optie verchroomde instaplijsten en metallic skid plates.

Sportief

De sportief aangeklede GT-Line is herkenbaar aan de hoogglans zwarte grille, dito skid plate en diverse donker verchroom details, 19 inch wielen, dubbele uitlaat en de zogenaamde 'ice cube' LED-mistlampen. In het interieur zijn het stuur, de instrumenten en de bekleding aangepast. De GT-Line krijgt optioneel zwart leer met rode accenten.

Touchscreen

Tot de nieuwe veiligheidssystemen behoort Smart Cruise Control met Stop&Go, een Around View Monitor en Driver Attention Warning. Verder is en een nieuwe 7 inch touchscreen of een frameloos 8 inch infotainmentsysteem.

Diesels

Zoals al eerder bekend komt er in de vernieuwde Sportage een EcoDynamics+ 2 liter diesel met een mild-hybrid. Deze auto heeft hiervoor een 48 Volt batterij en een Starter-Generator die bij accelereren meehelpt en daarmee het verbruik verlaagt. Ook slaat de motor bij lagere snelheden eerder af. De bestaande 1,7 liter diesel wordt vervangen door een nieuwe 1,6 liter goed voor 136 pk en met een koppel van 320 Nm. Grappig om te zien dat waar diverse merken diesels de rug toekeren Kia juist met nieuwe dieseltechnieken komt. Ze zouden daarmee wel eens de lachende derde kunnen worden.

Tags


Warning: Unknown: open(/var/lib/php/sessions/sess_v4ddqe7s84uldvj01b0gribc32, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0