| Door:

Meer elektrische auto's

Een groei van 60 procent in een jaar tijd van het aantal puur elektrische auto's in Nederland toont aan dat de EV langzaam wortel begint te schieten.

Afgelopen januari stond de teller in Nederland op 22.000 volledig elektrische auto's en dat betekent 60 procent meer dan in de januarimaand van 2017. Worden elektrische auto's en plug-in hybrides bij elkaar opgeteld zijn komt het cijfer in april uit op 124.058 auto's. Intussen is het aandeel volledig elektrisch daarin ook verder toegenomen. Eind april stonden er al 25.998 exemplaren op kenteken.

Laadpalen

Ook het aantal laadpalen in ons land groeit nog steeds. Op dit moment zijn er 35.858 stuks die openbaar toegankelijk zijn. Daarin zitten dus niet de eigen laadmogelijkheden bij mensen thuis of bij bedrijven. De afgelopen vijf maanden zijn er bijna drieduizend laadpunten bij gekomen. Het aantal snellaadstations ligt al boven de 750.

Lease de Nissan Leaf 5d

Nissan Leaf 5d
Nissan Leaf 5d lease vanaf netto bijtelling vanaf

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0