| Door:

Facelift voor Audi TT

Twintig jaar geleden bracht Audi de spectaculaire TT op de markt, eerst als coupé, later als roadster. Dat vraagt om een speciale 20 Year editie die later dit jaar samen met een facelift op de markt komt.

De 20 Years-uitvoering worden voorzien van Mokassinbruin nappaleer met Panuka contraststiksels die doet denken aan de eerste generatie. De coup/e of roadster verlaat de fabriek met een edelstalen uitlaat in een eigen ontwerp. Zaken als Matrix-OLED achterlichten, Audi-ringen in een matte afwerking boven de skirts en natuurlijk TT 20 years vermelding op zowel de buitenkant als het interieur maken het geheel af.

Matrix LED

De facelift gaat van start met de singleframe grille in een andere vorm met aan beide kanten grote luchtinlaten. Horizontale lijnen aan de achterkant benadrukken de breedte. Het beeld kan nog worden aangepast met de optionele LED- of Matrix LED-koplampen met dynamische richtingaanwijzers. Het aanbod wielen begint bij 17 inch wielen en groeit tot maximaal 20 inch. De roadster beschikt over elektrische kap die in 10 seconden opent of sluit.

TTS

De nieuwe TT 40 TFSI heeft een 197 pk leverende 2 liter TFSI-motor. In de TT 45 TFSI loopt het vermogen op tot 245 pk. Beide motoren worden gekoppeld aan een 6-bak of S-tronic. De meest sportieve TTS-varianten hebben ook de 2.0 TFSI maar dan met 306 pk. Quattro vierwielaandrijving? Dat is standaard op de TTS en optioneel op de TT 45.

Tags


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0